30.01
1.ЯДС
Перейди за посиланням та виконай усі завдання.
https://svitdovkola.org/metodic/ik3/tema5/lessons/21
Домашнє завдання: підготуйся до діагностичної.
2.Математика
Підручник с. 42-44 опрацювати, уважно ознайомся із довідничком.
Домашнє завдання с.45 №4, 5, 6.
3.Українська мова
Чи є в слові щось невидиме?
Робота в групах: тлумачення лексичного значенням слова
Що
робить слово видимим? Завдяки чого ми бачимо слова і можемо їх прочитати ? (Слова записуються буквами. Букви роблять
слова видимими.)
- Розгляньте хмару слів. Випишіть слова у два стовпчики: у перший запишіть ті слова, значення яких ви можете пояснити одне одному, а в другий запишіть ті слова, значення яких ніхто з вас не зміг пояснити.
Передбачення змісту тексту на
ключовими словами. Уявлення про відмінності між художнім твором та
науково-популярним текстом
-
Про що може йтися у тексті, у якому вживаються слова з хмари?
-
Цей текст, на вашу думку, є науково-популярним чи художнім?
-
Слова, подані у хмарі, на вашу думку власно українські чи запозичені з інших
мов?
-
Чи знаєте ви, що є словник іншомовних слів?
-
Що має бути в художньому тексті? (Сюжет,
персонажі.) А в науково-популярному? (Опис
спостережень чи експериментів та отриманих результатів.)
Виразне читання/слухання першої частини тексту ЮліСмаль «Хімія і їжа» (с. 179 Хрестоматія). Робота з
лексичним значенням слова. Синоніми
-
Це художній чи науково-популярний текст? Доведіть свою думку.
-
Чому, на вашу думку, авторка починає текст із запитання?
-
Чи погоджуєтеся ви з тим, що всі ви – хіміки – експериментатори?
-
Кого авторка вважає першим справжнім
хіміком?
-
Який синонім у тексті використаний до слова куховарство? (Кулінáрія.)
-
Для чого авторці знадобилися словаатом,
молекула та кристал у тексті про
куховарство? Прочитайте тлумачення цих слів на с. 179. Що для вас краще допомогло
з’ясувати значення цих слів – малюнки чи даний опис?
- Як ви розумієте слова «хімічне перетворення»?
Робота в парі: виокремлення з
прочитаного певної інформації
-
Знайдіть на с. 179 та випишіть назви страв та продуктів харчування. Записуйте у
формі називного відмінка. (Яйце, м'ясо,
картопля, суп, молоко, узвар, хліб.)
Робота в підручнику
С. 34 впр. 57, 58.
Домашнє завдання
У підручнику с.32-33 читати впр. 54 (усно), впр. 57 вивчити, впр.59 письмово два завдання.
Коментарі
Дописати коментар